RSS

Spencer Burton – Coyote

Coyote

Nu de concertzalen tijdens de pandemie leeg zijn gebleven, stonden de vele studiomuren geregeld behoorlijk vol, omdat veel muzikanten de tijd namen om hun isolement en creativiteit in nieuwe muziek te vertalen. De Canadese singer-songwriter SPENCER BURTON lijkt met het nieuwe album “Coyote” dan ook zijn vrije tijd goed gebruikt. Toch stammen de opnamen uit de zomer van 2019, maar door de verder woekerende pandemie was er geen mogelijjkheid om een volwaardig album uit te brengen. Dus werden de nummers op aandringen van zijn platenmaatschappij stuk voor stuk als single uitgebracht.

Inspiratie komt soms van de vreemdste plekken. En toen Spencer Burton op zoek was naar een titel voor zijn nieuwste album, dacht hij aan een coyote die, in zijn woorden, met zijn kippen ‘aan het rommelen’ was op de hobbyboerderij van zijn familie op het platteland van Pelham, Ontario. Op het album, dat een sterke country en folk sfeer uitademt staan ​​liedjes over angst, over haat en over liefde. Dat alles kan worden toegepast op hoe ik me voelde over de coyote. “

“Coyote” is het vijfde album van Burton. Opgenomen in Nashville in de studio The Bomb Shelter, waarvan Andrija Tokic eigenaar is die bovendien het album produceerde. De opvolger van “The Mountain Man” uit 2019. Een kinderalbum met zijn gezin in gedachten. ‘Als je kinderen hebt, vergeet je jezelf en geef je boven alles om ze‘ liet hij aan het blog Grateful Web weten.

De terugblik op je kindertijd is altijd de moeite waard, met de lessen die je hede ten dage opdoet en gebruikt. Dat is exact hetzelfde dat Spencer Burton deed voor zijn recente single Nothing’s Changed. Herinneringen ophalen aan zijn tijd op de activiteiten boerderij. Het verlangen om terug te gaan naar vroeger brengt de video van Mitchell Fillion tot leven.

“Niets is veranderd, nee, niets is veranderd”, zingt Burton jubelend in het refrein. “Ik denk dat ik me altijd zo zal voelen / Niets is veranderd.”

Als je een plaat uitbrengt, waarvan je achteraf denkt ‘oh, mijn laatste was beter’, dan doe je iets verkeerd. Ik maak muziek omdat ik er van hou. Ik maak muziek omdat het voor mij een vorm van therapie is, en omdat ik mezelf als persoon en artiest graag continue wil verbeteren’,vertelde hij onlangs aan het Canadese GoBe Weekly.

Het leven is een verhaal, een verhaal dat ik moet vertellen. Ik vertel het door middel van een lied. Fragmenten’ uit mijn leven en op een plek gelegd waarvan ik denk dat ik ze nooit zal vergeten. Ze zijn allemaal een klein stukje van mij. 

www.spencerburtonmusic.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment