RSS

Bad Nerves – Bad Nerves

Beginnende Britse Bandjes, je kan er boeken over volschrijven. Er zijn zelfs festivals die louter draaien op de hype van muzikanten van gene zijde van de Noordzee. Bad Nerves is met recht London Calling! 

Usain Bolt loopt de 100 meter in 9.58 seconden. The Nerves doen 11 songs in 27 minuten. ‘De snelste band ter wereld willen we zijn’, aldus zanger Robert ‘Bobby’ Clemson. Het eerste rustpunt op hun debuutplaat is het vijfde nummer Radio Punk. ‘Wij willen de energie van oude bands zoals The Ramones terugbrengen’ zo vervolgt Bobby zijn verhaal, ‘zie het als onze missie!’. 

Over punk gesproken; met de Bad Nerves gaan we terug naar de tijd van Thatcher en verveelde jongeren aan de partydrugs in London. The Nerves zijn de ADHD-neefjes van The Clash. 

Maar jongens wat klinkt het allemaal lekker! Het is vuig, broeierig en bijna ter plekke live ingespeeld. Een heerlijke sound. De songs zijn uptempo en melodieus. De teksten direct en duidelijk. Niet lullen maar poetsen. Green Day meets The UK Subs. Combinatie van powerpop en garagepunk…

De credits gaan naar de mensen van Suburban Records. Zij hadden al snel in de gaten dat deze stoere straatschoffies het nog eens ver kunnen schoppen in de traditie van The Clash, Oasis of Arctic Monkeys. 

Live hebben de Nerves al een aantal keren op Nederlandse podia gestaan. Dat was voor de coronapandemie.

www.badnerves.co.uk

(Michael Struis)


Your Comment