RSS

Ted Russell Kamp – Solitaire

Een nieuw album van de Amerikaanse singer-songwriter Ted Russell Kamp is er altijd eentje om naar uit te kijken. Van zijn herkenbare geluid en composities word je blij en gaat er een zonnetje in je hart van schijnen. Als je zijn americana muziek zou categoriseren als een potje professioneel worstelen, dan hoort Ted bij het ‘good guy’ personage, alsdus de website van Saving Country Music. En daar is helemaal niets aan gelogen, want wat je verwacht dat krijg je. Goed gemaakte, boeiende liedjes, die je op vriendelijke en melodieuze wijze in de houdgreep zal houden. Zo ook op zijn dertiende wapenfeit met de zeer toepasselijke titel “Solitaire” (afgezonderd). Maar het is ook de naam van het wereldwijd bekend kaartspelletje, waarmee Ted zich tijdens de lockdown vermaakte.

“Solitaire” is een plaat die naar verwachting als vanouds de Euro Americana Chart zal gaan bestormen. Als je bekend bent met zijn oeuvre merk je tijdens de beluistering al snel dat het geheel intiemer dan anders overkomt.¬†Op “Solitaire” biedt hij ons een andere benadering van zijn muziek. Het nieuwe album werd namelijk tijdens de pandemie in zijn thuisstudio (The Den) opgenomen. En meestal alleen. Een verbazingwekkend stukje huisvlijt op het hoogste niveau. ‘Solitaire weerspiegelt wat velen van ons de afgelopen tijd hebben meegemaakt. De eenzaamheid en twijfel, evenals de dagdromen en niet willen opgeven. We hebben allemaal soortgelijke dingen ervaren’, aldus Ted Russell Kamp.

Ondanks zijn isolatie resulteert dat niet in een kaal geluid want Ted is van alle markten thuis. Naast zijn zachtaardig stemgeluid hoor je een bas, akoestische gitaar, elektrische gitaar, dobro, hakkebord, mandoline, banjo, orgel, accordeon, drums en percussie. Hier en daar ondersteund door diverse bevriende muzikanten en zangers, die hun bijdragen op een veilige afstand in de eigen opnamestudio vastlegden.

www.tedrussellkamp.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment