RSS

Scott McKeon – New Morning

Scott McKeon - New Morning

De bluesrock muzikant Scott McKeon – in 1998 uitgeroepen tot ‘Young Guitarist of the Year van het tijdschrift Guitarist, heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest gevraagde gitaristen in het Verenigd Koninkrijk. Hij werkte onder meer samen met Eric Clapton, Joe Bonamassa en Doyle Bramhall II en maakte als gitarist onderdeel uit van Tom Jones’ tour band. Van de veelgeprezen muzikant, die op vijftien-jarige leeftijd debuteert als hoofdact in de legendarische Mr. Smiths piano bar te Bournemouth is de langverwachte opvolger verschenen van “Trouble” uit 2010.

New Morning is een grotendeels instrumentale plaat met McKeons zinderend, sprankelend en diep gepassioneerd gitaarspel in de hoofdrol met Stevie Ray Vaughan in de herinnering. Negen nummers met een totale tijdsduur van 54 minuten. Live opgenomen in de vermaarde Londense RAK studio wat de rauwe energie, de overdonderende spontaniteit en zijn intense liefde voor de muziek ten goede komt.

Op zijn nieuwe werk verkent McKeon, samen met drummer Jeremy Stacey (Sheryl Crow), bassist Rocco Palladino (Tom Misch) en Gavin Conder als zanger op diverse nummers de grenzen van de blues, maar ook die van net daarbuiten. “New Morning” toont dan ook de veelzijdigheid die Scott het afgelopen decennia als sessiespeler heeft ontwikkeld. Het resultaat van dit alles is een cd, die vooral de moeite waard is als je een liefhebber bent van veel, heel veel gitaar en houdt van smakelijk en goed gebrachte bluesrock muziek.

https://www.scottmckeon.co.uk/

(Johan Schoenmakers)

.


Your Comment