RSS

Lucero – When You Found Me

When You Found Me

We ain’t nobody’s darlings and we never stood the chance,” zong Ben Nichols van de cowpunk formatie Lucero zestien jaar geleden op het vierde album Nobody”s Darlings. Indertijd kon dat wel kloppen, want het zootje ongeregeld maakte in hun begin jaren absoluut geen schijn van kans om ergens in de watten gelegd te worden. Hun muziek klonk extreem gruizig, hun presentatie op het podium een rommeltje en de beheersing van de instrumenten was verre van indrukwekkend. Voor de fans van het eerste uur is het gelijknamige debuutalbum uit 2001 nog altijd een klassieker. Een album dat de tand des tijds heeft doorstaan ​​en tot op de dag van vandaag resoneert.

Hoe erg die term ook overkomt, Lucero’s muziek is in de loop der jaren volwassen gaan klinken. Om eerlijk te zijn stopte ik met het volgen van de band, toen de blazers werden toegevoegd en de muziek verder ging dan de countrypunk. Ik heb daar geen kwade wil over, het paste alleen niet zo goed bij mijn persoonlijke smaak. Sowieso leken hun platen toch steeds vaker op elkaar, dus is evolueren altijd een verstandige zet als er brood op de plank moet blijven komen. 

Inmiddels is het getattoeëerde tuig uit Memphis van toen ouder geworden. flink uitgebuikt en is de toon van “When You Found Me” behoorlijk atmosferisch, fatsoenlijk en uiterst stijlvol. En is technisch er alles beter op geworden. Minder gitaarrock en meer soul, meer piano en vooral veel keyboards. Een hele nieuwe laag aan het toch al weelderige geluid.

“When You Found Me” werd samen geproduceerd met Matt Ross-Spang. Een plaat waarop Nichols echter zijn zinnen niet op het verleden heeft gericht. Zijn hart is in het heden, en zijn geest is gericht op de toekomst. “Elk album heeft zijn eigen plekje in mijn hart. Ze zijn allemaal heel persoonlijk.

Nichols vertelt aan American Songwriter: Ik wilde een plaat die klonk als de muziek uit de jaren tachtig waarmee ik ben opgegroeid. Ik wilde gewoon rock ‘n roll van hoge kwaliteit maken boordevol melancholische klanken en oprechte teksten.  Een leuke plaat om naar te luisteren voor mensen die om muziek geven en niet geschikt voor de oppervlakkige luisteraar.

www.luceromusic.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment