RSS

Fancy Hagood – Southern Curiosity

Ach, heel soms maak ik een uitzondering en koop ik een album via iTunes, zeker als het niet op cd of vinyl verkrijgbaar is.

Al die gemiste borrels. lunches en kopjes koffie het afgelopen jaar…. dan kan het er wel vanaf en je steunt toch de artiest een beetje in deze moeilijke tijden.

Is die steun terecht? Jazeker wel. Queer-pop optima forma. Hagood komt flamboyant over en verbergt zijn gay-zijn zeer duidelijk niet. We kunnen er grappen over maken, moet ook wel kunnen, maar feit is dat deze mannen ballen hebben en er lak aan hebben wat men van ze vindt. Hagood is zichzelf en dat horen we terug op Southern Curiosity, een album waar die ‘southern roots’ terug te horen zijn, maar waar pop gewoon de hoofdmoot is met een vleugje gospel en soul plus een ietsiepietsie country.

Dit alles zorgt voor een fijne, aangename popplaat van Jake Hagood (Fancy is een bijnaam die hij ooit kreeg op zijn werk). Southern Harmony is pop onder een warme deken, met wat extra glittertjes erbovenop. De orkestrale sfeer maakt het alleen maar een beetje mooier.

www.fancyhagood.com

(aERodynamIC)


Comments are closed.