RSS

Big Daddy Wilson – Hard Time Blues

Big Daddy Wilson Hard time blues CD

‘Let op, bijna uitverkocht’ lees ik op de website van bol.com over “Hard Time Blues” van de in Duitsland woonachtige en op het Amerikaanse platteland geboren Wilson Blount, die opereert onder de naam Big Daddy Wilson. Een goed teken dus en een succes dat dik verdiend is. Ook al wordt “Hard Time Blues” schromelijk over het hoofd gezien door de deelnemers aan de Euro Americana Chart. In mijn ogen, een lijst vol visiteplaatjes. Muziek die het goed doet als je thuis bezoek krijgt. En dat is nu het vreemde daaraan. Hard Time Blues is hiervoor juist een ideaal plaatje en een mooie opmaat om eens een avondje over de blues en gospel muziek te praten.

Nu, de zestig gepasseerd, heeft hij inmiddels ruim een dozijn aan albums op zijn naam staan, de akoestische samenwerking met Doc Fozz meegerekend. Zijn nieuwe wapenfeit “Hard Time Blues” is een ware traktatie voor je oren. Door een beroep te doen op de Britse producer Glen Scott (Backstreet Boys, Mary J. Blidge), laat Wilson een moderne kant van zichzelf zien om hiermee een breder en jonger publiek te bereiken, wat uiteraard een slimme zet is.

“Hard Time Blues” is een plaat vol adembenemende beleving, rauwe doorleefdheid, pure warmte, heerlijke funky shuffles en zijn krachtige en kippenvel oproepende soulbariton. Ondersteund door de vakmanschap van een aantal begeleiders, die deze plaat fraai inkleuren met de elektrische gitaar, bas, drums en orgel. Als je een liefhebber ben van old-school soul, blues, r&b en gospel, zul je deze nieuwe, veelzijdige plaat van Big Daddy Wilson, dat een liefdesverklaring is aan het leven en de blues, ongetwijfeld geweldig vinden. 

www.bigdaddywilson.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment