RSS

Rose City Band – Earth Trip

Bij alle projecten van de excentrieke Ripley Johnson (Moon Duo, Wooden Shjips) heeft hij de neiging nummers te schrijven, die geregeld de vijf minuten grens overschrijden. Zo ook op het nieuwe album “Earth Trip” van Rose City Band, waarvan de Amerikaanse zanger en multi-instrumentalist ook de drijvende kracht achter is. Zijn productiviteit kent geen grenzen.

Gezien het afgelopen anderhalf jaar dat we achter de rug hebben, is het geen verrassing dat “Earth Trip” een meer introspectief en downbeat album is dan zijn voorganger “Summerlong”. Bij uitstek geschikt voor bij een kampvuur terwijl de zon ondergaat. Een psychedelische countrytrip met eeuwenoude ingrediënten en West-Coast invloeden. Weemoedig met enkele luchtige uitstapjes.  

Het valt niet te ontkennen dat Johnson weet hoe hij mooie muziek moet maken. De pedal steel, ingetogen percussie en warme gitaarklanken klinken uitnodigend, en de galmende zang goed gemixt en sfeervol. De acht nummers, die voornamelijk bij Johnson thuis zijn opgenomen met producer Cooper Crain, zijn prachtig gearrangeerd met subtiliteit als sleutelwoord.

Als je geniet van de mellow folky kant van Neil Young, de fluister zang van JJ Cale en de psychedelische muziek van Grateful Dead, dan raad ik je aan eens te gaan luisteren naar het nieuwe werk van Rose City Band.

https://rosecityband.bandcamp.com/album/earth-trip

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment