RSS

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last?

How Long Do You Think It's Gonna Last? [Explicit]

Alvorens ik het nieuwe wapenfeit van Big Red Machine in de speler schuif heeft de moeilijk te ontcijferen bruine/blauwe brij in het boekje een dikke vette minpunt verdiend. Geen excuses graag, want ik kom geregeld producties tegen met hetzelfde formaat boekje met prachtig afgedrukte foto’s of goed leesbare liedteksten. Het kan dus wel. Dit brengt mij al snel aan het twijfelen of deze gemakzuchtigheid ook is doorgetrokken op het nieuwe samenwerkingsverband Justin Vernon (Bon Iver) en Aaron Dessner (The National).

Om dan maar gelijk met de deur in huis te vallen…het album met de vrij originele titel “How Long Do You Think It’s Gonna Last?” klinkt als een logische opvolger van de gelijknamige spraakmakende eersteling uit 2018. Het avontuurlijke, zeg maar elektronische experimentele, karakter van nr. 1 blijft op deze plaat intact.

Stiekum voegt het album toch extra elementen toe. Het nieuwe materiaal is meer liedgeoriënteerd dan zijn voorganger. Bovendien werd een klein leger aan vocalisten uitgenodigd onder wie Taylor Swift, Anaïs Mitchell, Ben Howard, Sharon von Etten, Naeem en La Force. Wat zorgt voor een minder centrale vocale rol voor Justin Vernon. Het resulteert in een afwisselend jazzy, folky, poppy en dromerig geheel.

Ik werd het zo zat om een ​​leadzanger te zijn, en ik zit natuurlijk ook nog in een andere band. Ik had zoiets van, je hebt zoveel connecties. Laten we contact opnemen en kijken wat andere mensen op deze nummers kunnen inbrengen. En ik wilde Aaron blijven steunen en hem eerlijk gezegd uitdagen om meer op de voorgrond te treden. Mijn aandeel is dit keer een stuk minder. Ik heb natuurlijk wat teksten geschreven en wat deuntjes gezongen, maar echt, dit is Aarons plaat.

Melancholie en zachtheid zijn veelal de toverwoorden op het nieuwe werk van Big Red Machine. Eigenlijk is dit gewoon de ideale herfst-cd waneer de blaadjes gaan vallen, de zomer voorbij is en de winter voor de deur staat. Met vijftien nummers en een totale speellengte van 63 minuten is “How Long Do You Think It’s Gonna Last?” een behoorlijk, lange zit. Maar hoe langer deze plaat duurt, hoe comfortabeler ze zal gaan aanvoelen.

https://www.facebook.com/BigRedMachineOfficial

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment