RSS

Philip Kane – Book Of Broken Things

Het muziektijdschrift Uncut omschreef de Brit Philip Kane als ‘Al Green sings Leonard Cohen’ en prees het debuutalbum Songs For Swinging Lovers uit 2003 om zijn warme, blanke soulstem. In hetzelfde jaar veroverde de in het wit gestoken Kane en zijn technische begaafde band de harten van de bezoekers aan de Rotterdamse Rotown met soulvolle, jazzy en funky repertoire.Het Noorse Dagbladet bestempelde de opvolger Time: Gentlemen (2005) als een klassieker. Mojo deelde elf jaar later maar liefst vier sterren uit aan de pijnlijk, tedere klanken van Flowers Of Ledges.

In ons land bleef de Londenaar na zijn geweldige Rotterdamse optreden wat mij betreft onterecht langs de kantlijn staan. Het leven is soms zo oneerlijk. Reden te meer aandacht te besteden aan zijn nieuwe wapenfeit “Book Of Broken Things”. Kane’s vierde met zijn band The Expendables., die misschien wel de meest uitgebalanceerde is uit zijn oeuvre en waarop hij vocaal wordt ondersteund door Emma Pollock, Liam McKahey en Sharleen Hector.

Net als achttien jaar terug word je ook op zijn recente “Book Of Broken Things” volledig weggeblazen door zijn indrukwekkende en meeslepende strot. Vol kracht en passie die samen met de soulgerichte rockmuziek van zijn nieuweling echt gehoord moet worden om hetzelf te geloven. Kane heeft zo’n divers toonbereik dat je zou denken dat het album door verschillende zangers is opgenomen.  

Nu hij in de vijftig is, heeft hij duidelijk niets van zijn liefde voor muziek verloren. Iemand die mijn respect allang heeft verdiend. Nu jullie nog!

www.philipkane.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment