RSS

El Michels Affair Meets Liam Bailey – Ekundayo Inversions

El Michels Affair & Liam Bailey - Ekundayo Inversions (): Transformeren op  hoog niveau

Is het onverschilligheid of gewoon de verveling van de langdurige lockdown periode, waardoor de hyperactieve producer en platenbaas Leon Michels Liam Bailey’s meest recente plaat van een extra glans wilde voorzien? Het origineel was al een fraaie plaat met r&b en reggae-invloeden, die nog vers in mijn herinnering staat. Perfect uitgebalanceerd, eerlijk en vrij sober.

De “Ekundayo Inversions” is meer geconcentreerd op een traditioneel dub-karakter. Geen remixen maar opnieuw opgenomen met de Britse reggae-blues-soul artiest met als exttaatje drie niet eerder uitgebrachte vocale nummers uit de Ekundayo-sessies.

Een van de hoogtepunten is een gastoptreden van de legendarische Lee “Scratch” Perry op het nummer Ugly Truth. Terwijl hij enkele raps uit zijn mouw schudt speelt hij op zijn kenmerkende ritmische wijze met de titel van het nummer. Ook de Amerikaanse rapper Black Thought van de hiphopformatie The Roots draagt zijn vocale steentje bij (Conquer & Divide)

Uiteindelijk is “Ekundayo Inversions” een bewijs van hoe sterk het reguliere werk was. In een rhythm and blues of reggae stijl,, uitgekleed tot op het bot of vol in productie, de nummers zullen je raken. 

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment