RSS

Tropical Fuck Storm – Deep States

Tropical Fuck Storm - Deep States (): Fuck Storm in al zijn facetten

Een onvoorspelbare en spannende puinhoop’, kopt de Amerikaanse webzine Loudersound.com over het nieuwe album van Tropical Fuck Storm. Een meedogenloos rockgezelschap uit Australië, waar onder meer Gareth Liddiard en zijn partner Fiona Kitschin uit het voormalige The Drones deel van uitmaken.

Waar hun vorige schijfjes werden bestempeld als protest albums verzuipt “Deep States” in een lawine van wanhoop. Met teksten als nobody listens to me anyway (The Greatest Story Ever Told) en it doesn’t really matter who you talk with now (Legal Ghost). Dit is een van de grimmigste platen uit het pandemische tijdperk.

“Deep States” klinkt overrompelend, verpletterend, chaotisch, ondoordringbaar, ongeremd en soms gewoonweg angstaanjagend vol manische gekte. Of je net in een improvisatiesessie stapt. Van noisepunk, pop en new wave tot r&b, experimentele jazz, hiphop en schijnbaar alles wat hun aandacht trekt. Het wordt in een blender gegooid en wat eruit komt is soms zwaar, soms psychedelisch, soms groovy en zelfs soms dansbaar. Dit soort van opgekropte energie zal mij altijd blijven interesseren.

Smaak is de vijand van kunst. Probeer niet cool te wezen, maar geniet van het gek doen, aldus Gareth tegen de webzine van Under The Radar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat “Deep States” de moeilijke periode van isolatie weerspiegelt. Een jaar van frustratie, verveling, angst en woede verwerkt in een album vol cynisme en woeste, sarcastische liedjes.

www.tropicalfuckstormrecords.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

  


Your Comment