RSS

Zach Person – Zach Person

Recensie: Zach Person - Zach Person I Bluestown Music

Hoe een adembenemende interpretatie van het nummer Next Door Neighbor Blues (Gary Clark Jr.) van de indertijd zeventien jarige Zach Person tijdens American Idol leidt tot samenwerkingen met Buddy Guy, Robert Cray en Foo Fighters. Op het podium etaleert hij de nodige branie en ballen met een styling van een megaster en een houding van een doorgewinterde veteraan. Aan lofuitingen geen gebrek, en zijn gelijknamige, veelzijdige debuut rechtvaardigen wat mij betreft alle euforie.

Hij beschouwt zich als een bluesartiest en noemt stevie Ray Vaughn en BB King, maar ook The Black Keys en The White Stripes als belangrijke inspiratiebronnen. De inmiddels 22-jarige zanger en multi-instrumentalist zet zich met zijn soulvolle eersteling direct goed op de kaart. Een indrukwekkende en ambitieuze plaat die indierock, hiphop, americana, neo-soul en countrymuziek combineert met een flink portie dynamische blueselementen en barst van de rauwe emotie.

Met de elektrische gitaar in zijn handen en drummer Jake Wyble aan zijn zijde is hij klaar voor de toekomst. Wat hem zal helpen om de tragische dood van zijn vader te verwerken. Als gevangenisbewaker werd hij tijdens zijn werk door de gevangenen aangevallen en vermoord. De gitaar maar ook zijn muziek helpt hem om zijn diepgravende verdriet te verwerken.

www.zachperson.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment