RSS

Spotify Ontdekkingen / Margo Cilky

Margo Cilker – Pohorylle – MuziScene magazine

Zoals een ieder misschien weet van mij zijn de streamingdiensten niet mijn favoriet om na enkele luistersessies daarvan iets over te schrijven. Ik gebruik spotify als ik buiten ben en nogmaals een te recenseren plaat wil horen. Meestal krijg ik hierna muziek te horen waarmee ik niet bekend ben. Omdat ik momenteel weinig hulp krijg om de site draaiende te horen ga ik voortaan over mijn ontdekkingen in een verkorte versie iets zeggen.

De Amerikaanse Margo Cilky bijt met haar debuutalbum “Pohorylle” het spits af. Een verbluffend, vermakelijke americana plaat van een singer/songwriter uit het Oosten van Oregon. Een door Sera Cahoone geproduceerd album met eigen liedjes die voortbouwt op haar ervaringen als rondreizende muzikant met invloeden van Lucinda Williams en Gillian Welch. Omringd door een aantal gerenommeerde muzikanten onder wie Jenny Conlee op toetsen (The Decemberists), Jason Kardong op pedaal steel (Son Volt), bassist Rebecca Young (Jesse Sykes) en multi/instrumentalist John Morgan Askew.

Rootsmuziek met een aangename eenvoud, die verfrissend, troostvol en vertederend klinkt. Stuk voor stuk hartverscheurende meesterwerkjes met het nummer Kevin Johnson als een van de onbetwiste hoogtepunten .

www.margocilkermusic.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.