RSS

Pond – 9

Pond - 9 | Alternative | Written in Music

De formaties Pond en Tame Impala zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen komen ze allebei uit Australië, ze wisselen nog weleens bandleden uit. Zo speelt multi-instrumentalist Jay Watson momenteel in beide bands en was Nick Allbrook, voorman van Pond tussen 2009 en 2013 tevens actief in Tame Impala, terwijl de overige Tame Impala leden heeft samengewerkt met hun zusterband. Ze hebben nog net geen tatoeage van elkaar op de kont staan.

Anno 2021 is Pond klaar voor de grote verandering. Met de toepasselijke albumtitel 9 (negen nummers op het negende album van de band) wordt na acht albums afscheid genomen van Kevin Parker als producer en de drijvende kracht achter Tame Impala.. Toeval of niet, maar het nieuwe album is het meest ambitieuze werk tot nu toe.  Een honger naar het avontuur, het experiment, en de verkenning van het psychedelische rockgenre buiten de platgetreden paden.

Met hun ongrijpbare mix van psychedelica, indie, prog, rock, pop en dance, blijft het kwintet muzikaal nooit te lang op dezelfde plek. Wat hun status als een van de meer gedurfde ontdekkingsreizigers van Australische muziek opnieuw bevestigt. Het openingsnummer Song For Agnes is een mooi voorbeeld hoe Pond met succes nieuwe ideeën in hun bestaande geluid heeft verwerkt. Het nummer heeft een kenmerkende groove, maar wordt begeleid door krachtige echoënde, acapella momenten van de Franse zangeres Maud Nadal en een saxofoonsolo die overgaat in het daaropvolgende Human Touch.

Ik wilde een echt excentrieke en ondoordringbare plaat maken. Iets in de trant van Exile On Main Street van de Rolling Stones of Tusk van Fleetwood Mac vertelt Allbrook aan de Australische website Musicfeeds. Desalniettemin presenteert Pond op het zelfgeproduceerde 9 een buitengemeen samenhangend en solide geheel en is iedereen meer geïnteresseerd in een rationele maaltijd dan in een groot feestmaal.

https://www.facebook.com/pondling

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment