RSS

John John Brown – Americana Comics

Uitgebracht in de tweede week van dit jaar is het zeven nummers tellende “Americana Comics” van de Amerikaanse folkzanger John John Brown gebaseerd op diverse personages, wiens pad hem zoal hebben gekruist. Vergezeld door een viertal muzikanten op elektrische gitaar, mandoline, contrabas, drums en orgel vertelt de zanger, samen met zijn aangenaam stemgeluid verhalen over zeven individuen, die als getekende animaties op de hoes zijn afgebeeld.

Zoals een schizofreen persoon (On Black Friday I Met Jesus), die zichzelf zag als een Jezusfiguur. Ondertussen de gangpaden van de plaatselijk Wallmart teisterend met zijn agressieve razernij over materiĆ«le bezittingen. Een trieste scene, aldus Brown in het openingsnummer van Americana Comics. Aangezien hij wenste dat deze in zijn ogen ‘verloren mensen’ hun ogen en harten zouden openen en nadenken over wat er echt toe doet.

Weemoed en melancholie hangen als een zachte deken over deze plaat, waarop Brown ons zijn scherpzinnige observaties met een humoristische inslag weet te tonen. Verhalen over mensen voor wie het leven gewoon niet altijd meezit gevat in prachtige teksten, die je eigenlijk tijdens het luisteren mee moet lezen.

https://johnjohnbrown.bandcamp.com/album/americana-comics

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.