RSS

Lou Barlow – Reason To Live

Reason to Live

Het is al weer een tijdje geleden dat het laatste solo album (Brace The Wave) van Lou Barlow verscheen. Maar ja, de schoorsteen moet blijven roken, dus draaide hij in zijn oude getrouwe omgeving van Massachussetts een nieuw album in elkaar.

De indiemuzieklegende zal nooit een soort van troubadour met een gitaar ala Loudon Wainwright III gaan worden. Dat is gewoonweg niet zijn stijl. Liever prikt hij bij de luisteraar in de onderbuik.

Gecentreerd rond zijn akoestisch gitaarspel en lo/fi accenten is “Reason to Live” vooral gebaseerd rond de persoonlijke levenservaringen van Lou Barlow als tourende muzikant, vader, en als waarnemer van wereldwijde gebeurtenissen.

De versterkers staan zachter dan met zijn speelmaatjes van Dinosaur.jr., Sebadoh en The Folk Implosion en het akoestiche karakter staat op de voorgrond. “Reason To Live” klinkt met zijn kenmerkende, klagende strot intiem en warm, uitgekleed en folky en rammelt aan alle kanten. Rauw en primitief alsof het demo’s zijn. En die simpele eenvoud alsof je bij een kampvuur zit, heeft zo zijn charme.  

Bij de eerste luisterbeurt is de grote bulk aan liedjes (zeventien in totaal) te veel om gelijk in je op te nemen.  Ga er echter voor zitten. Laat deze plaat ademen als een goede fles rode wijn, want “Reason To Live” is een album voor de lange termijn.

https://www.facebook.com/TheLouBarlow/

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.