RSS

Curse Of Lono – People In Cars

Recensie: Curse Of Lono - People In Cars I Bluestown Music

Als er iemand een ongelooflijk kutjaar achter de rug heeft dan is het de zanger van de formatie Curse of Lono. Felix Bechtolsheimer verloor zijn vader, oom en ex partner. Zijn stemgeluid zacht van melancholie en verlies zingt hij ons toe:

Now I can taste the fear in your barroom eyes
There’s a tremor deep in your playground lies
So I bolt the door and I start to shout
“I swear to god I ain’t ever coming out”

Introspectief, reflectief, soms doordrenkt van herinneringen aan duisternis en wanhoop, maar altijd reikend om het licht te grijpen, is People In Cars het meest persoonlijke album tot nu toe. Een meeslepende ervaring vol emotionele verhalen, verpakt in een melodieuze en hartverwarmende klankenpalet van softrock en americana. Soms traanopwekkend, dan weer bluesy en groovy.

Het album People In Cars is vernoemd naar het schitterende boek van de veelgeprezen fotograaf Mike Mandel, die in de jaren zeventig in Los Angeles mensen in auto´s op de gevoelige plaat vastlegde. Van de buitenwereld afgescheiden door een stuk dun glas. Op diezelfde manier vindt Bechtolsheimer troost in zijn muziek. Hij zingt zijn verlies, verdriet en eenzaamheid de wereld in en weet hiermee met zijn band een uiterst intieme sfeer te creëeren.

www.curseoflonoband.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.