RSS

Loney Hutchins – Buried Loot , Demo’s From The House Of Cash and Outlaw Era 73-78

Loney Hutchins - Buried Loot- Demos from the House of Cash and “Outlaw”  Era, '73-'78 - Amazon.com Music

In de categorie ‘Nooit van Gehoord’ of uiterst obscuur vestigen wij de aandacht op een werkje van een outlaw country artiest, dat absoluut niet in het verdom hokje mag worden geplaatst. Als je liefhebber bent van outlaw countrymuziek uit de jaren zeventig, mag je deze compilatie van Loney Hutchins niet missen. Het is geweldig spul en een ware traktatie dat op 21 december het daglicht zag. Muziek die je kan voelen.

Buried, Loot is een dubbelalbum met demo opnames uit de jaren zeventig. Een schat aan pareltjes die voor de muziekliefhebber ruim veertig jaar verborgen was.

De ene dag was Hutchins nog verkoper van sta-caravans, de andere dag componist voor de ‘House Of Cash’. In de hoop dat Johnny naar zijn liedjes zou luisteren bezocht hij in 1972 zijn uitgeverij, waarna hij al snel een baan kreeg aangeboden als liedjesschrijver voor andere artiesten.

Aangezien in die tijd het gebruikelijk was dat demo’s met top sessiemuzikanten werden opgenomen met dezelfde kwaliteit als een eventuele definitieve versie klinkt deze verzameling met 24 nummers dan ook als een klok, zoals elk echt klassiek album uit de jaren zeventig. Liedjes die Hutchins’ songwriterkwaliteiten demonstreren, die gevoelens van eenzaamheid en vreugde overbrengen en verhalen vertellen van mensen die van de bergen naar de stad zijn geëmigreerd. 

www.loneyhutchins.country

(Johan Schoenmakers)


Your Comment