RSS

The Lathums – How Beautiful Life Can Be

How Beautiful Life Can Be

Het is dat ik wist dat ik naar het langverwachte debuut ging luisteren van The Lathums. Anders was ik er ongetwijfeld heilig van overtuigd geweest dat ik per ongeluk iets van The La’s, The Coral, The Housemartins of The Smiths in de cd speler had gestopt. Want als er een band is op wie deze Britten lijken, dan zijn zij het wel. Liefhebber? Dan zal je deze plaat zeker beklijven. Van die aanstekelijke liedjes met een vriendelijke vibe, aangename samenzang en jengelende gitaren.

Dit is nou zo’n album met postpunkinvloeden van veertig jaar geleden, waarbij de volumeknop volledig open moet en je je helemaal moet verliezen in de nummers.  Geproduceerd door James Skelly (The Coral) en Chris Taylor in de Parr Street Studios is How Beautiful Life Can Be een onvervalste weerspiegeling van de intrigerende snelle opkomst van The Lathums in de afgelopen twee jaar. Opgericht in 2019 bestaat het uit Wiggan, Manchester afkomstige bandje uit zanger en gitarist Alex Moore, drummer Ryan Durrans, bassist Jonny Cunliffe en gitarist Scott Concepcion (gitaar).

Hoewel de vergelijkingen gemakkelijk te maken zijn heeftThe Lathums de warme vertrouwdheid van nostalgie en is toch uitermate verfrissend. Hoe mooi kan het leven zijn.

 www.thelathums.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.