RSS

Dwayne Dopsie and the Zydeco Hellraisers – Set Me Free (2021)

DWAYNE DOPSIE - SET ME FREE - Blues Music Store

Het had de zomersoundtrack 2021 kunnen zijn. “Set Me Free”, het nieuwe en inmiddels elfde album van de uit New Orleans afkomstige Dwayne Dopsie. Ware het niet dat een mens ook niet alles tegelijk kan luisteren en schrijven. Dus bleef het in augustus verschenen album bij mij een tijdje liggen. In het kader van ‘beter laat dan helemaal niet’ breng ik alsnog deze geweldige plaat onder de aandacht van de jongste zoon van zydeco legende Rockin’ Dopsie.

Uniek in zijn soort en een van de meest uitbundige accordeonisten ter wereld wat Rolling Stone¬†ertoe bracht Dwayne ‘de Jimi Hendrix van het trekinstrument’ te noemen. De muziek van Dwayne Dopsie & the Zydeco Hellraisers plaatst je in het kloppend hart van New Orleans, waar de wortels van het genre groeiden uit Frans-Creoolse muziektradities. Over de hele wereld heeft hij de afgelopen twintig jaar het publiek op zijn kop gezet.

De vrolijke en krachtige opener Take It Higher dendert je huiskamer in en eigenlijk weet je het dan al. Bij dit onvervalst, muzikaal feestje waar de charismatische muzikant onder meer wordt bijgestaan door zijn broers Tiger, Anthony en Rockin’ Dopsie, Jr.,wordt het lastig stil zitten. Strak, rauw en energiek met een flinke dosis soul en een vleugje blues.

www.dwaynedopsie.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.