RSS

Braison Cyrus – Javelina (2021)

Braison Cyrus, Javelina in High-Resolution Audio - ProStudioMasters

Een onbekende naam, maar toch, heh, die achternaam Cyrus. Is hij soms niet…..? Ja, klopt. Braison is de muzikale zoon van countryster Billy Ray en de jongere broer van de volledig, ongetalenteerde en aandacht trekkende zus Miley. Waar ik haar zwaar overgeproduceerde en wansmakelijke liedjes in een hap-slik-weg moment ben vergeten is de interessante eersteling van Braison niet uit mijn hoofd te krijgen.

Ondanks dat hij uit een muzikale familie komt, zag hij zichzelf nooit als muzikant. Braison houdt er niet van om voor een camera te staan ​​en vertelt liever verhalen in plaats van met het schrijven van liedjes.

Er worden nog steeds erg veel goede dingen uitgebracht, alleen moet je het soms weten te vinden of de mazzel hebben dat een of andere Amerikaanse promoter iets heel moois in je mailbox laat belanden.

Braison staat je op te wachten om je te omarmen met de zachtaardige opener Don’t Hold Your Breath waarop hij bijgestaan wordt door Old Sea Brigade (Ben Cramer). En als dan ook Steve Earle op het Copperhead Road achtige Black Water zijn steentje komt bijdragen kan het voor Braison al helemaal niet meer stuk. Liedjes met een verhalende benadering waarop hij zich geïnspireerd weet door grootheden onder wie Bob Dylan, My Morning Jacket en Steve Earle.

www.braisoncyrus.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.