RSS

GA-20 Does Hound Dog Taylor: Try It…You Might Like It!

GA-20 - Does Hound Dog Taylor Try It​.​.​.​You Might Like It! | Roots |  Written in Music

De nieuwste release van de band,  GA-20 does Hound Dog Taylor kreeg bijzonder veel lovende recensies en steeg naar de top van de internationale blues-hitlijsten. Een indrukwekkende prestatie voor een relatief nieuwe band, die in 2018 door Matthew Stubbs (gitaar) en Pat Faherty (gitaar/zang) werd opgericht en een jaar later werd versterkt door de komst van drummer Tim Carman.

GA-20 laat je met een onbeschaamd rauwe en eigentijdse draai de traditionele blues, r&b en de rock and roll van de late jaren vijftig en vroege jaren zestig herbeleven. Afgezien van het feit dat de naam van de band ontleend is aan de iconische Gibson GA-20-versterker, gebruikt de band vintage apparatuur voor het echt authentieke Chicago-bluesgeluid.

Veel mensen weten niet hoe traditionele blues klinkt. Mijn vader speelde gitaar en ik ben opgegroeid met de Chicago blues en vroege rock and roll vertelt Stubbs in een gesprek met Ken Abrahams van de Amerikaanse webblog What’s Up New.  Als ik aan bluesmuziek denk, dan komen giganten als Guitar Slim, vroege Ike Turner en Earl Hooker in mijn gedachten. Stubbs is dan ook een veteraan in het blueswereldje. Hij heeft meer dan tien jaar als gitarist samengewerkt met harmonicalegende Charlie Musselwhite. Bovendien toerde hij met bluesgrootheden onder wie John Hammond, James Cotton en Junior Watson.

Wat GA-20 zo spectaculair goed doet op GA-20 Does Hound Dog Taylor: Try It… You Might Like It is recht doen aan de erfenis van Hound Dog Taylor en de muziek die hij maakte. Het resulteert in een waar eerbetoon aan de zesvingerige Chicago blueslegende, wiens hand op de hoes is afgebeeld.

www.ga20band.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment