RSS

Roedelius & Story – 4 Hands

4 Hands by Roedelius & Story - Releases - Erased Tapes

Ik kenmerk mijzelf als iemand met een veelzijdige smaak. En een liefhebber van een contrastrijk en tegendraads geluid. Zo is het dan voor mij niet zo grote stap van SpringtimeĀ“s free jazz en art rock naar de vernuftige klanken van de Duitse geluidspionier Hans-Joachim Roedelius en de Amerikaanse componist Tim Story. Om stil in een hoekje van te genieten.

Het nieuwe piano project van twee oude vrienden heeft geleid tot het via Erased Tapes verschenen 4 Hands. In principe had het album ook 88 toetsen kunnen heten, aangezien ieder nummer op een en dezelfde vleugel werd gespeeld en is opgenomen.

4 Hands is een intiem en surrealistisch muzikaal gesprek van de twee spelers. Een woordenloze dialoog en een fascinerend hoorspel, dat van een buitenaardse schoonheid is. Roedelius neigt meer naar improvisatie, wat helpt om de horizon van de muziek te verbreden, terwijl Story een meer bewuste benadering kiest. Muziek die het verdient om door 100.000 paar oren gehoord te worden. Al zat dat hoogstwaarschijnlijk nooit gebeuren.

www.roedelius.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment