RSS

Brian Dunne – Brian Dunne

Singer/songwriter Danny Vera weet als geen ander hoe het is als hardwerkende en oprechte artiest in de marge te opereren. In afwachting van die ene hit, of die ene tv-of radio persoonlijkheid, die lyrisch over jou muziek uitspreekt. Met zijn eigen label Pressure Make Diamonds, die Vera in samenwerking met Excelsior Recordings onlangs oprichtte, geeft hij ondergewaardeerde en zwaar onderschatte muzikale talenten het welbekende duwtje in de rug. De kans op de welverdiende erkenning en een voet tussen de deur in ons land. De primeur was aan de Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Brian Dunne, die eind vorig jaar als eerste bij Vera’s uitgeverij een platencontract ondertekende.

Het gelijknamige Brian Dunne is geen nieuw werk, maar een verzamelaar met nummers uit zijn eerder verschenen platen. De perfecte combinatie tussen folk en rock met een vleugje country. Met andere woorden: hoog tijd voor een nadere kennismaking met zijn vriendelijk aandoende en passioneel stemgeluid en zijn prettig wegluisterende repertoire. Menig vaderlandse radio en tv-programma heeft de aangrijpende en akoestische klaagzang New Tattoo inmiddels ruimschoots opgepikt en op een presenteerblaadje aan de muziekliefhebber opgediend.

Dunne is niet ge├»nteresseerd in het verleggen van grenzen. Een ware, ambachtelijke songsmid, die goed gebruik maakt van een traditioneel klankenpalet.  Hij voorziet wat nieuwe verf op het wiel en laat het glanzen als nooit te voren.

09-03: Den Haag, Paard
10-03: Groningen, Lutherse Kerk
11-03: Eindhoven, De Rozenknop
12-03: Rotterdam, Rotown
13-03: Enschede, Metropool
15-03: Amsterdam, Paradiso Tuinzaal
16-03: Utrecht, TivoliVredenburg

www.briandunnemusic.net

(Johan Schoenmakers)


Your Comment