RSS

Lady Wray – Piece Of Me

Lady Wray - Piece of Me | Soul | Written in Music

Het is eigenlijk toch behoorlijk klote als je debuut voor een daverend succes zorgt. Iedere volgende plaat zal ongetwijfeld hiermee worden vergeleken en zal over het algemeen op minder bijval kunnen rekenen. Daar kan de Amerikaanse Lady Wray over meepraten toen zij op vijftien jarige leeftijd, opererend onder haar echte naam (Nicole Wray) met haar album Make It Hot hoog in de Amerikaanse hitlijsten belandde. Jong en naïef en mentaal nog lang niet bestand tegen het harde muziekwereldje verdween Wray evensnel uit beeld als dat ze zich in 1998 met hulp van Missy Elliott presenteerde.

Een tweede kans die zij van Leon – Big Crown Records – Michels in 2016 kreeg pakte Wray met het album Queen Alone met beide handen aan. De liefde voor de muziek straalt van het label en de artiesten af en de liefde voor het label is bij de artiesten ook weer goed terug te horen. Zes jaar later draait de opvolger overuren in mijn cd-speler.

Piece Of Me toont een zangeres die met talent en de sterke emoties van een zelfstandige vrouw en jonge moeder bijzondere liedjes maakte in onzekere tijden. Ouder, wijzer en op de top van haar kunnen komt het voormalige wonderkind tot haar recht op een verleidelijk doorbraakalbum vol authentieke old-school soul, funk en rhythm en bluesmuziek.

Al bij de opener I Do word je gegrepen door de magie van het album. “Het geluid is heel relaxed. Ik wil liedjes over mijzelf schrijven waar mensen zich in kunnen vinden”, vertelde Wray over Piece of Me aan het Duitse blog MusicSpots . Hetgeen haar met volle overtuiging is gelukt. 

https://www.facebook.com/Ladynicolewray

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment