RSS

Michael Weston King – The Struggle

Michael Weston King - The Struggle - CD – Rough Trade

De meeste mensen zullen Michael Weston King kennen als de wederhelft van Lou Dalgleish, waarmee hij sinds jaar en dag My Darling Clementine vormt. Twee Britten met een muzikaal CV, waar een ieder U tegen kan zeggen.  Country – dat is wat het duo serveert, die op het eerste gehoor klinkt als de muziek die artiesten als Tammy Wynette en George Jones in de jaren zestig en zeventig maakten, maar dat toch niet is.

Een behoorlijk stuk verwijderd hiervan is het solowerk van King op The Struggle, dat aanvankelijk bedoeld was als een nieuw album voor het duo. Tijdens het schrijfproces werd op een gegeven moment duidelijk, dat het materiaal meer geschikt was voor een singer-songwriter album. Resulterend in een prima plaat vol rootsy folkmuziek met vleugjes countrysoul, die min of meer leunt op het werk van Mickey Newbury, Jesse Winchester, Dan Penn of John Prine

De begeleiding is bewust wat sober gehouden om zijn innemende vocalen en zachtmoedig gitaarspel in de schijnwerpers te zetten. Aangevuld met Steve Nieve (orgel), Colin Elliott (cello), Barnaby Dickingson (trombone) en diverse zangpartijen van Jeb Loy Nichols, levenspartner Lou Dalgleish en dochter Mabel drapeert King een behaaglijke deken van melancholie over je heen.

www.michaelwestonking.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment