RSS

Simon Keats – Falling Star

Simon Keats - Falling Star (): Kruipt onder je huid

Sommigen van jullie zullen wel bekend zijn met Paul Zoontjes. Zo’n tien jaar toetsenist bij de formatie The Kik, waarvan overigens op 22 april het album The Kik Hertaalt Eurovisie verschijnt. Van zijn solo project Simon Keats zijn in de loop der jaren een drietal albums uitgebracht, waarvan Falling Star zijn meest recente.

Ben je op zoek naar ‘urgente’ of ‘dwarse’ muziek? Lees dan iets anders. Wil je daarentegen smakelijke en harmonische americana, die als een haring met uitjes prettig naar binnenglijdt en met groot vakmanschap en enthousiasme wordt gebracht, lees dan vooral even verder. Die zogeheten ´onorthodoxe liedstructuren´ waarover wordt gerept op zijn showcase pagina hoor ik niet direct terug op zijn nieuwe plaat. Of waarschijnlijk ligt mijn algemene muzikale tolerantie op een ander niveau. Dat kan. Ik noem het lichtjes schurend.

De melancholische stem van Simon (of Paul) klinkt aangenaam in de oren, soms een tikje nasaal, waardoor ik deze vrij snel refereer aan de vocale klankkleur van singer/songwriter Jerry Leger. Net als de meeste liedjes van de Canadees klinkt het repertoire op Keats´ Falling Star niet al te moeilijk en behoorlijk sixties en seventies.

Muziek die op deze plaat meer centraal staat dan ooit in vergelijking met zijn achterliggende albums Time (2010) en Space (2017). En die ook eens staat als een steen voor steen opgebouwd huis. Zelfs als ‘t je ene oor in en het andere uitgaat, zit je toch direct mee te tikken. Niks mis mee! Heerlijke plaat

www.showcase.fm

(Johan Schoenmakers)


Your Comment