RSS

Barrie – Barbara

Barrie - Barbara | Pop | Written in Music

Zoals de meesten weten schrijf ik stukken uit mijn gevoel, wat een bepaalde plaat bij mij doet of wat juist niet. Dit om jullie op de hoogte te brengen van mijn luisterervaring. Niet om een halve wikipedia pagina of meegestuurde informatie over te pennen om de promoter of platenmaatschappij te plezieren. Daar heeft de desbetreffende artiest niets aan. Die wil feedback, geen opsomming van iets wat door iedereen op het internet is te vinden. Ook zie ik absoluut niet het nut om een recensie te plaatsen waarvan het product nog niet officieel is verschenen en je dan ook op dat moment niets via de streamingdiensten kan beluisteren. En ik doe vooral niet aan: ik wil de eerste zijn met een stukje. En tja, dat het dan wel eens in bepaalde gevallen iets langer dan anders duurt, moet maar mee gedealed worden.

Soms krijg je een promo (fysiek of download) zo lang voor de release opgestuurd, dat het hoesje bijna is vergeeld en de cd op onvermoeibare wijze zijn rondjes geduldig blijft draaien. Al lijkt het wat mij betreft eeuwen geleden, Barrie´s Barbara is pas anderhalve maand geleden uitgebracht. Inmiddels gereduceerd van een kwintet op het debuut (Happy To Be Here) tot een goeddeels solo-project van zangeres en multi-instrumentaliste Barrie Lindsay op het uiteindelijke resultaat dat door mijn speakers schalt. Een plaat met Barrie’s officiele voornaam als titel.

Terwijl er drie of vier opvallende nummers waren op Happy to Be Here is Lindsay’s eigen werk een consistent en meer kwalitatief project.  Hoewel zonovergoten synthpopnummers als Jersey, Frankie en Jenny mijn interesse meer opwekken dan het andere materiaal is het geheel uiteindelijk vrij sterk en past het hier beter bij elkaar dan op Happy To Be Here.

Barbara is een verbluffend warm en boeiend bewijs van hoe je leven eruit ziet als je geniet van de kleine geluksmomenten. Een waardevolle les als we de filosofie van Barrie Lindsay ter harte nemen.

https://www.facebook.com/barrieshhh

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment