RSS

Ibibio Sound Machine – Electricity

Ibibio Sound Machine: Electricity Album Review | Pitchfork

Met vier fenomenale platen en een verbluffende live-reputatie heeft het acht koppige Ibibio Sound Machine onder leiding van zangeres Eno Williams sinds de oprichting in 2014 al aardig wat zieltjes voor zich gewonnen. Een imposant en een multi-cultureel gezelschap, waarvan de oorsprong wereldwijd is. Van Londen tot Nigeria en van Ghana en Trinidad tot aan Australiƫ.

Een band die met hun muziek een positieve boodschap uitdraagt, die zowel in de Nigeria gangbare Ibibo als in het Engels wordt geserveerd. Samen met een bijzondere, opzwepende smeltkroes van afrofunk, disco en soul onmiskenbare ingrediƫnten, die Ibibio Sound Machine gebruikt voor hun muzikale wereldcocktail. En daar wordt op het verse Electricity niet van afgeweken.

Op het eerste gehoor klinkt deze nieuwe schijf dan ook meer van hetzelfde. Wie goed luistert hoort frisse, techno invalshoeken door de productionele samenwerking met de Britse electronicafreaks van Hot Chip. Het resulteert veelal in onweerstaanbare, dansbare nummers, die op het podium vast en zeker geweldig gaan doen en waarmee de luisteraar onmogelijk op de luie reet zal blijven zitten.

www.ibibiosoundmachine.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment