RSS

Mike Morgan and the Crawl – The Lights Went Out In Dallas

Als muziekrecensent hoop je bij iedere nieuwe plaat die je hoor, dat dat ene pareltje boven water komt. Dat ik tegen julie enthousiast uit mijn panty kan gaan: Dit gaat ‘m helemaal worden. Geregeld ben ik dan toch ieder keer lichtjes teleurgesteld. Waar ik eigenlijk amper een reden voor heb om te mekkeren. Want hoewel die ultieme parel op 1 hand is te tellen komen er wel heel erg veel goede platen uit. Zoals deze nieuwe van gitaarvirtuoos Mike Morgan, die een aantal muzikale vrienden omvat onder wie Anson Funderburgh, Shawn Pittman en Reo Casey.

Morgan is van Texaanse komaf met een voorliefde voor motoren en de blues. Lastig om je eigen prioriteiten te verdelen met een eigen winkel in scheurijzers. Wat jammer was, want van Texanen is het inmiddels wel bekend dat zij verschillende stijlen binnen het bluesgenre in hun eigen spel weten te integreren. En dat maakt van The Lights Went Out in Dallas een door Morgan opgediend smakelijke stamppot, dat lekker groovy binnen dendert.

The Lights Went Out In Dallas is een album waarvoor Morgan alle tijd had om op te nemen nu zijn zaak vier jaar geleden sloot. Het is niet die door mij gezochte parel, maar zijn nieuwe wapenfeit klinkt wel zeer onderhoudend wat ook weer een pluspunt oplevert.

www.mikemorganandthecrawl.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.