RSS

Matt North – Bullies In The Backyard

Hoe leuk het recenseren ook is, het leidt veelal tot een berg werk als je niet doet of je lezer een verstandelijke beperking heeft door informatie aan te dragen die zijzelf via het wereldwijde net kan plukken. Of door een Engels persbericht via google translate te vertalen en verder niet of nauwelijks te bewerken. Dat is lachen-gieren-brullen, maar je maak je er belachelijk mee. Als je deze punten vermijdt heb je liefde voor het ‘vak’.

En soms hoef je er helemaal niets voor te doen. Je heb namen erbij die uit zichzelf opduiken in de muziekwereld. Zoals zanger/drummer Matt North die als veelgevraagd sessiemuzikant sinds zijn tienerjaren regelmatig in de opname studio of op het podium zijn toewijding en waardering uitte aan artiesten onder wie Maria McKee, Peter Case en Blondie Chaplin.

Terwijl de ene helft van Nederland zich druk maakt om de selectie van het Nederlands Elftal en de andere om de stikstofplannen van het kabinet luister ik naar een geslaagde en overtuigende tweede soloplaat (Bullies In The Backyard) van Matt North. Bijgestaan door een elite groep aan muzikanten waaronder gitarist Stuart Mathis (Lucinda Williams, The Wallflowers), bassist Chris Donohue (Elvis Costello, Emmylou Harris) en toetsenist Michael Webb (Chris Stapleton, John Fogerty) trakteert hij ons op een solide verzameling aan melodieuze indie rootsrock. Soms met een energiek karakter en anderzijds met zacht gevoel. Zeg maar van Bob Seger en John Mellencamp tot aan John Prine en Tom Russell.

www.mattnorth.net

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.