RSS

The Me In You – How Does It Feel To Be Wrong All The Time

Soms vraag je je af waarom een band, waarvan muziekkrant OOR zeer gecharmeerd was, tien jaar later op het recente How Does It Feel To Be Wrong All The Time wat mij betreft verworven zijn tot een stel (Vlaamse) ideale schoonzonen. De zomeravond nostalgie droop af van hun in 2012 verschenen semi akoestische single Girl In Armour, waarvan het geluid enigszins leunde op een band als Crowded House.

In de verte hoor ik die fijne liedjes van weleer. En de grote dosis aan hartverwarmende melancholie en de bij vlagen stevig aangedikte samenzang zijn gebleven. Hoewel de muziek met dezelfde insteek als toen is gemaakt, is er wel degelijk een verschil.

Op de een of andere manier komt deze plaat als geheel nogal geforceerd en ingeblikt op mij over met hier en daar tal van keyboards en heeft het ritme voor een voller geluid een sterkere plaats gekregen. Commercieel gezien een goede zet. Het nieuwe wapenfeit kent goede ingredi├źnten, maar als totaal behoorlijk gewoontjes, waardoor het resultaat niet mijn kop thee is geworden. Wel gezellig voor bij de afwas of als achtergrondmuziek voor de visite.

Ondanks dat ik niet al te negatief wil zijn en met dit stukje waarschijnlijk geen nieuwe vrienden zal maken, vind ik het moeilijk door het gemis aan een scherpe rand om mijn aandacht er constant bij te houden.

www.themeinyou.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.