RSS

Nightports with Tom Herbert

Wat zal ik daar nu eens van bakken, denk ik , als ik het nieuwe samenwerkingsproject beluister van Adam Martin en Mark Slater. Na pianist Matthew Bourne en percussionist Betamax is het nu de beurt aan Tom Herbert, die uitgedaagd wordt in de studio langdurig te improviseren. En dat doet hij, excellerend op zijn contrabas, al plukkend en strijkend over de snaren laat hij zijn instrument piepen en krassen, dat resulteert in een spannende kartelrand. Waarna de twee muzikale tovenaars de opnamen vervormden, bewerkten en in stukken knipten tot een samenhangend kunstwerk.

Het is soms moeilijk te geloven dat de elektronica-achtige geluidslandschappen op het nummer ‘Vacancy’ slechts een akoestische bas is. Het getuigt van de creatieve handigheid van het productieteam.

Nightports with Tom Herbert vereist dan ook een stel geoefende oren en veel geduld, want makkelijk is anders. Zij die het avontuur niet schuwt, de conventionele regeltjes volledig overboord gooien en houden van spanning en verrassingen hebben hieraan een topplaat en een smakelijke hap.

www.nightports.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.