RSS

Ceramic Animal – Sweet Unknown

Toen ik dit plaatje tegenkwam en naar het zonnige West Coast geluid luisterde dacht ik: waarom heb ik niet eerder van Ceramic Animal gehoord? Gevormd rond de drie broers – Chris (zang/gitaar), Erik (drums) en Elliot Regen(zang/toetsen) en gecomplementeerd door jeugdvriend Anthony Marchione (gitaar) en Dallas Hosey (bas/zang).

Maar goed, ik ken ze gelukkig nu en hoewel ik ze graag voor mezelf zou houden, verdienen deze jongens een breed platform. Ik begrijp wel waarom Dan ‘Black Keys’ Auerbach dit vijfkoppige gezelschap uit Pennsylvania  heeft getekend voor zijn platenlabel en het vierde wapenfeit van de band produceerde in zijn eigen studio in Nashville.

Sweet Unknown is een plaat met een melodieuze en een plezierig klinkende rockgevoeligheid met de vertrouwde ingrediënten uit de jaren zeventig. Zeg maar de glam van Marc Bolans T-Rex, de rock ‘n roll uit de ongrijpbare periode van David Bowie, het extravagante van Todd Rundgren en de klassiekers waarmee het vijftal opgroeide.

Hoewel de jongens van Ceramic Animal al geruime tijd in eigen land voor uitverkochte, kleinere zalen spelen, groeit met deze heerlijke plaat het rijk van de mogelijkheden voor de focus naar arena’s en grote zalen. Meespringend op het refrein van I Can’t Wait, headbangend met Valerie en down to dirty op de klanken van Private Dancer.

https://www.facebook.com/CeramicAnimal

(Johan Schoenmakers)


Your Comment