RSS

JR Vol.3: A Tribute To Johnny Cash

Als het eind van het jaar aan het naderen is ga ik nog driftig door met luisteren naar kakelverse albums, buiten het werk wat hier al wacht op een stukje van ondergetekende. En dan loop je plotsklaps tegen een van de verrassendste tribute platen van het jaar aan: JR vol. 3 – een eerbetoon aan countrylegende Johnny Cash. Authentiek tot het bot, die wereldwijd op viel door zijn aangrijpende liedjes en zijn diepe bariton. Zijn invloed op de muziek is dan ook bijzonder groot en vormt voor menigeen nog altijd een inspiratiebron.

Net als de ´man in black´ zijn de artiesten op deze verzameling ‘buitenbeentjes’, die veelvuldig buiten de kaders kleuren en zich niets van de grote massa aantrekken. Met bijdragen van onder meer Left Crane Cruiser, Ten Foot Polecats, Austin Lucas, wijlen James ‘Slim’ Hand en Public Enemy’s Chuck D en Bob Log III, is het aanbod verschillend, uniek en zeer verrassend te noemen.

Wat een versie. Samen met Chuck D steekt Johnny Cash zijn middelvinger op naar alle racisten. De vreedzame voorvechter van sociale rechtvaardigheid, die streed voor de rechten van inheemse Amerikanen. Protesteerde tegen de oorlog in Vietnam en DE stem voor de armen.

https://www.facebook.com/hillgrassbluebillyrecords

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.