RSS

Emily Nenni – On The Ranch

Emily Nenni – die naam zegt mij niets. Na een redelijk eenvoudige zoektocht op het wereldwijde net staat de teller op 1 debuutalbum en een aantal ep’s, die eerder van haar zijn verschenen. On The Ranch is de opvolger van het vijf jaar geleden in eigen beheer uitgebrachte Hell Of A Woman, waarmee Nenni ver onder de radar profileerde. Met een contract via New West Records zet zij zich versneld op de kaart voor een internationale doorbraak.

Het door Mike Eli (gitarist van Chris Stapleton) geproduceerde On the Ranch klinkt zo klassiek als het maar kan vol ouderwetse countrymuziek en verfrissende honky tonk klanken. Nenni blinkt uit op elk moment. Haar stem bruist van het zelfvertrouwen en fladdert tussen de weelderige arrangementen terwijl haar teksten recht uit het hart komen.

Nummers als Useless, The Rooster and the Hen, Get on With It en ABBA’s Does You Mother Know klinken vol vastberadenheid zoals Dolly Parton en Loretta dat alleen kunnen. Good ol’country dus, waarbij het rustiger werk (Levin, Gates Of Hell) meer Nenni’s snik in de schijnwerper brengt.

www.emilynenni.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.