RSS

The Dead Daisies – Radiance

Een heerlijke bak takkeherrie met dikke, vette en krachtige gitaarriffs, woest gebonk en een geweldige rockstrot. Muziek die er meedogenloos inhakt Zo op zijn tijd geef ik mij er graag aan over. Al zullen tere, gevoelige zieltjes en liefhebbers van het weinig dreigende americanagenre waarschijnlijk letterlijk van Radiance gaan overgeven en tuitende oren aan overhouden. Reden te meer om de lekker recht-toe-recht-aan rock van The Dead Daisies’ meest recente wapenfeit onder de loep te nemen. Een goed geoliede machine vol topmusici uit Amerika en Australië met onder meer bassist en vocale geweldenaar Glenn Hughes in de gelederen. Iemand die je opwindt en vermaakt met het dynamische bereik van zijn elastische stembanden.

Met het in 2021 verschenen Holy Ground nog vers in het geheugen en deze vakkundig opgenomen plaat lijkt het viertal van The Dead Daisies na de pandemie niet meer te stoppen.  Een bezetting van de band, die de afgelopen tien jaar haast onopvallend als een duiventil verandert. John Corabi, Marco Mendoza, Richard Fortus, Dizzy Reed, Tommy Clufetos, Frank Ferrer, Darryl Jones, Charley Drayton, Deen Castronovo, Jon Stevens, maakten allemaal deel uit van The Dead Daisies.

Radiance is een album dat past bij de individuele prestaties van de vier bandleden. De chemie tussen gitarist Doug Aldrich en bassist/zanger Glenn Hughes komt in de studio nog meer naar voren dan op het podium. Het solide gitaarwerk van David Lowy en de explosiviteit van drummer Brian Tichi complementeren het geheel. Heb je affiniteit met stevige rockmuziek, melodieuze en verslavende hooks en hartverscheurende grooves, dan kan je je aan Radiance absoluut geen buil aan vallen. Enorm verrassend? Nou nee, maar fans van het classic rock genre doe je er plezier mee en zullen hier hun hart mee ophalen.

www.thedeaddaisies.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.