RSS

Vandoliers – Live in de Leidse QBUS op 6 april

Feestje, feestje, feestje, zo zou ik het Texaanse gezelschap Vandoliers beschrijven,afgaande op de youtube live filmpjes, die ruimschoots op het wereldwijde web circuleren. De rauwe en verpletterende energie, die dit bandje in hun optredens legt, valt met geen pen te beschrijven. En valt ook niet te vergelijken met het meer gepolijste en solide studio-werk. Hier moet je bij geweest zijn om de aanstekelijke cowpunk van het zestal te ondergaan. Een rock ‘n roll pad, die al door bands als Old 97’s, Jason and the Scorchers en Flogging Molly wordt bewandeld. Sfeerverhogende rock ‘n roll muziek waar ik een goed humeur van krijgt met een Mexicaans tintje (trompet) en cajun invloeden (viool). Laat de zomer nu maar komen.

En voor de niet-ingewijde bezoekers op donderdagavond, die een zitplaats opzochten in de QBUS had zanger Joshua Fleming direct al een mededeling: This isn’t a seated, americana show! Al moest de band in topvorm zich ongeveer een uur lang in het zweet werken, alvorens het publiek in de Leidse zaal zich overgaf. En uiteindelijk gebroederlijk meegalmde met aanstekelijke liedjes als Every Saturday Night en The Proclaimers´ I´m Gonna Be (500 Miles). Overvallen door een aanhoudende roep om meer sloot Fleming in zijn eentje het optreden af met een kleingehouden interpretatie van Rancids Ruby Soho. Een nummer dat hij opdroeg aan zijn twee jaar oude dochtertje Ruby, die hij tijdens deze Europese toer moet missen.

27-04: Deventer, Koningsfestival

De volgende optredens in de QBUS te Leiden staan gepland op dinsdag 11 april (Elliott Brood), dinsdag 18 april (Michael McDermott) en dinsdag 25 april (Dirty Streets). Zie voor meer informatie: https://www.vanpolanenpresenteert.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.