RSS

Rodrigo Y Gabriela – In Between Thoughts…A New World

Tussen de stapels nieuw werk is het soms goed zoeken naar die ene release die zich zó onderscheidt dat je hem constant wil draaien. Daar is het Mexicaanse gitaarduo Rodrigo Y Gabriela met hun zevende studio album In Between Thoughts…A New World  met vlag en wimpel in geslaagd. In de jaren negentig ontdekt door de Ierse singer-songwriter Damien Rice en meegenomen op diens toernee, waar zij hun unieke gitaarmuziek ontwikkelden.

Verwacht het onverwachte van Gabriela Quintero op de flamenco gitaar en Rodrigo’s spetterend, akoestisch/electrisch gitaar spel met virtuoze, dynamische en onconventionele technieken, het experiment met elektronische geluiden en de hulp van het Bulgarian Symphony Orchestra. Geïnspireerd door hun liefde voor een breed scala aan stijlen, zoals western, jazz en heavy metal.

Wat een geluid en wat is het knap gedaan. Het werkt ook erg aanstekelijk, waarbij het tweetal het indrukwekkende vermogen bezit om verhalen te vertellen zonder woorden te gebruiken. Met negen, complexe, maar toch behoorlijk toegankelijke nummers en een lengte van krap drie en dertig minuten is In Between Thoughts, A New World compact en vermakelijk. 

27-10: Utrecht, TivoliVredenburg

www.rodgab.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.