RSS

Brian Dunne – Loser On The Ropes

Anderhalf jaar geleden beleefde de Amerikaanse singer-songwriter Brian Dunne een omgekeerde American Dream. Het is Danny Vera, die hem binnenhaalt op zijn label Pressure Make Diamonds om de zwaar ondergewaardeerde muzikant met zijn smaakvolle liedjes een duwtje in de rug te geven. Een unieke kans op de welverdiende erkenning en een voet tussen de deur in ons land. Dat het Dunne geen windeieren heeft gelegd, getuige de miljoenen streams op spotify, die hij met New Tattoo en I Don’t Wanna Lose You Tonight wist te behalen. Liedjes met een monumentale tranendal karakter, die niet persé kenmerkend zijn voor Dunne’s vlotte, melodieuze stijl.

Na zijn samenwerking met Anthony D’Amato, Don Dilego en Mike Montali in de gelegenheidsformatie Fantastic Cat, waarmee constant volle zalen werden bereikt, is er dan nu het nieuwe solo wapenfeit Loser On The Ropes. Een plaat waarmee hij wat mij betreft definitief uit de anonimiteit verdwijnt. De zelfverklaarde verliezer voelt zich dan ook een winnaar. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar het leven zit hem momenteel redelijk goed mee. vind hijzelf. Ik heb nu een contract, maar het dreigde mij financieel kapot te maken

Loser On The Ropes is zijn meest onthullende plaat, vertelt Dunne aan het Amerikaanse Artwood Magazine. Al is hij altijd een artiest geweest, die het hart op de mouw draagt. Hij is niet alleen een getalenteerde tekstschrijver, maar toont bovendien zijn vakmanschap als componist. Soms gaat hij voor een aangenaam, pittig gevoel, zoals op It’s a Miracle, waar de baslijn het nummer voortstuwt. Dan weer gaat het de ingetogen kant op in het hartverscheurende Call It A Weakness.

www.briandunnemusic.net

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.