RSS

Brigid Mae Power – Dream From The Deep Well

Ik ben altijd geinteresseerd in muzikale ontwikkelingen van een artiest. Waar de buitenlandse pers veelal dit met mij deelt, zie ik bij regelmaat stukjes van onze vaderlandse recensenten voorbijtrekken zonder het eventuele achterliggende werk van een muzikant erbij te pakken. ´Eerdere albums ken ik niet´ vind ik in deze tijd van streamingdiensten een uitvlucht in gemakzuchtigheid. Zij bieden het voorrecht om een artieste in ontwikkeling te horen. Maak er verdomme dan ook gebruik van!!! Luizakken.

Dream From The Deep Well is alweer het vierde volwaardige album van de Ierse singer/songwriter Brigid Mae Power, die tevens een vijftal ep´s en een live-album op haar naam heeft staan. Een voormalige aardappelplukster, kerstman, uitzendkracht in een obscure platenwinkel, barvrouw en lerares seksuele vorming.  Werk dat op de een of andere manier tot veel zelfreflectie heeft geleid.

Van haar naamloze debuutplaat uit 2016 tot en met het drie jaar geleden uitgebrachte Head Above The Water serveert Power ons muziek die dromerig en volkomen persoonlijk aanvoelt. Van folk tot country, met hier en daar vleugjes blues en jazz. Met altijd weer de aantrekkingskracht van haar prachtige, kenmerkende, kristalheldere timbre, waarmee zij de luisteraar inpakt. Een zacht stemgeluid dat je op talloze momenten laat terugdenken aan zangeressen onder wie Enya, Joni Mitchell en Norah Jones.

Na het brede, muzikaal palet van haar voorganger keert ze met het wederom via Fire records verschenen, Dream From The Deep Well terug naar de intimiteit van haar eerste 2 platen. En ondanks dat het tweetal allang van tafel en bed zijn gescheiden schiet Peter Broderick ook op deze plaat zijn ex te hulp. Als Power voet bij stuk blijft houden voorspel ik op een korte termijn een definitieve doorbraak naar de grotere massa. Het levert in dit geval niet te versmaden, indrukwekkende momenten op. Een plaat om aangenaam in weg te zakken. Het gevoel van een ondergaande zomerzon overheerst.

Dream From The Deep Well biedt schoonheid en verdriet. Het concept is solide, de uitvoering zorgvuldig en nauwkeurig. En hoewel het nieuwe materiaal qua toon soms op elkaar lijkt, is er een schatkamer aan emotionele intensiteit om je mee te verbinden.

www.brigidmaepower.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.