RSS

The Felice Brothers – Yonder Is The Clock

felicebrothers

Ooit speelden ze nog op de zondagse barbeques  van hun vader, die later werd ingeruild voor de metro in de buurt van 42nd street. Inmiddels maken ze tijdens hun tour gebruik van een heuse “Schoolbus”, waarmee in 2007 o.a. engeland onveilig werd gemaakt. 4 cd’s rijker: “Throught these reins and gone”,“Tonight at the Arizona”,
Adventures of the Felice Brothers vol. I en de gelijknamige “Felice Broters”. Deze laatste was voor hun nieuwe label Team Love.
Vorige jaar deden er geruchten te ronde dat The Felice Brothers getekend zouden hebben voor Rick Rubin’s label American Recordings. Rick zou ook de volgende cd gaan produceren van The Felice Brothers. Niks is minder waar. De nieuwe cd van de Felice Brothers komt gewoon uit op het label van Team Love. Dat een cd niet altijd even gemakkelijk is te doorgedrongen bewijs deze “Yonder is the clock”.  Tot aan het begin van deze recensie was ik er nog niet uit. Is het gemakzucht of kunnen ze niet beter? De eerste 5 tracks klinken of het meer solo-projekten zijn. “the big surprise” is een mooi begin en zeker een verrassing. Daarna ontaard het in hier en daar wat onsamenhangende nummers , zoals in “chicken wire” en “Sailor Song. Het daaropvolgende “ambulance man” zet al een eerste stap in de verbetering, alleen mist ik nog steeds het bandgeluid. Vanaf track 7 “Katie Dear”, die wat mij betreft de eerste stap is in de vernieuwing. De achtergrondvocalen zijn nog hechter en wat betreft het mooiste nummer van de cd. Een Felice Brothers klassieker staat hier gelukkig ook nog op in het  meezingnummer “chicken run”. De fiddler in het mooi met samenzang gezongen  “all when we were young” lijkt uit het leven gegrepen.
“Boy from lawrence county” en “Coopertown” zijn van hoog niveau. “Rise and shine” zingen The Felice Brothers als slotnummer. Dan denk ik: dat heb gemist op deze cd. Het speelplezier wat ze ons wel lieten horen op voorgaande cd’s.
 
Zelf heb ik na het “Yonder is the clock” twijfels over de houdbaarheidsdatum van The Felice Brothers. Het rommelige en de prachtige samenzang zijn aanwezig. Ook in songschrijven zijn ze niet slecht. Alleen vind ik The Felice Brothers op deze cd niet op de top van hun mogelijkheden. Ze kunnen getuige hun vorige cd’s, beter!

Johan schoenmakers


0 Comments Add Yours ↓

  1. Wii #
    1

    The core of your writing while appearing agreeable originally, did not settle well with me after some time. Someplace within the paragraphs you managed to make me a believer unfortunately just for a while. I still have got a problem with your leaps in assumptions and you might do nicely to help fill in all those breaks. In the event you can accomplish that, I will surely end up being amazed.