RSS

The Baseballs – Strike

baseballsstrikehoes

Ctrlaltcountry.be had ons in een eerdere bespreking gewezen op deze  leuke, zoals ze zichzelf noemen, voc ’n roll band: The Baseballs. Een drietal heren uit Berlijn die het idee opgevat hebben om de uitgekauwde recente hits in een “nieuw” jasje te steken, “back in time”. Met de nodige vet in hun haar en de geest van Elvis in de buurt maken de heren Sam, Digger en Basti van hits als Rihanna (Usher), Bleeding Love (Leona Lewis) en I Don’t Feel Like Dancin (scissor sister) rock ’n roll-uitvoeringen met een knipoog naar de jaren vijftig. Mede gesteund door een sterke live-band, die de stemmen van  de rock ’n rollers fenomenaal ondersteunen weten ze ons in eerste instantie zeker te amuseren. De klad komt er in met covers als Angels (Robbie Williams), Don’t Cha (Pussycat dolls) en The Look (Roxette), die mijnsinziens  de plank misslaan. Als dan ook nog een nummer als Let’s Get Loud (Jennifer Lopez) klinkt als de Manhattan Transfer of Wallstreet Crash haak ik af. De voc ’n roll is leuk voor bruiloft en partijen, niet op cd. Het kunstje is al gauw bekend en treedt de verzadiging in.  Een strike zullen deze baseballers dan ook, als ze deze weg blijven bewandelen, niet slaan op cd gebied, maar voor een amusant feestavondje met een biertje erbij zijn The Baseballs zeker een naam om te onthouden.

http://www.myspace.com/thebaseballs

(johan schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

 1. Noname #
  1

  Niet met je eens, het is sinds binnenkort ook in Nederland te horen (zoals op de muziekzender TMF!) en ik denk dat het bij veel mensen aanslaat, zowel jong als oud. Waarom? Omdat ze de saaie originele nummers zoals Bleeding Love en Umbrella met een ‘gezellige’ sound brengen wat voor iedereen geschikt is. Natuurlijk zitten er missers bij maar dat heeft elke artiest wel..

 2. Miriam #
  2

  Ben het ook niet met je eens. Ik draai het nu al uren achter elkaar en word er erg vrolijk van!!!

 3. Jude #
  3

  Ik ben het eens met Miriam. Het staat de hele dag op. Er zitten briljante arrangementen bij.
  Jarenlang worden oude hits opgepimpt met één of andere “moderne” housebeat eronder. Nu eens andersom! Moderne hits in jaren 50/60 stijl. Uniek toch. En het zijn ook nog eens lekkere kerels om te zien.
  Ik vraag me idd wel of of het bij het massapubliek er net zo makkelijk in gaat, en ook ben ik benieuwd hoe Amerika erop zal reageren…. Maar ik ben om!