RSS

Jana Keeley – Trouble

Canada Rules The World Again, concludeer ik na het beluisteren van de debuutschijf van Jana Keeley “Trouble”. Die titel slaat overigens niet op de inhoud van de cd, want dat is verre van “Trouble”. Met haar familie opgroeiend in Vancouver  tussen de beren en in het “Wilde Westen leert ze al snel de jagerskneepjes van het vak. Maar Jana maakt liever muziek. Tegen de tijd dat haar ouders dat door hebben is ze al drukdoende liedjes te schrijven. Met een EP in haar bagage trek ze de aandacht van menig concert promoter en zingt ze in de finale van een stierenvechters wedstrijd voor een 20.000 tellend publiek met haar rauwe stem, A Song For Glen, die Jana schreef naar aanleiding van het overlijden van een dierbaar familielid. Dit gaat Keeley zo gemakkelijk af, dat ze binnen de kortste keren in de Baker Studio’s staat, samen met producer Joby Baker.
janakeeley1Beiden verzorgen de complete instrumentarium (gitaren,drums). Tot het scherpst van de snede is “Trouble”  geproduceerd.  Van het lekker semi-rockende Turning Grey en Rock Creek tot de vette bluesrock in This House neemt Jana ons op doorreis  door Haar geliefde Vancouver. Het zijn de serene songs (The Prairie Song, Broken en The Fall), begeleid op akoestische gitaar en vertellend over haar familie, die het sterkst naar voren komen. Met een stem die een mix is van Melissa Etheridge en Sheryl Crow, heeft ze in tegenstelling tot de genoemde dames wel het vermogen zich uiterst kwetsbaar op te stellen en ballads om te toveren tot hartverscheurend gezongen Tearjeckers. “Trouble” laat een talentvolle, debuterende dame horen, die weet wat ze wil en haar cd is dan ook een bewogen, persoonlijk plaatje geworden, die lekker rauw tot het bot uit de speaker schalt.
 
 
 
(johan schoenmakers)

0 Comments Add Yours ↓

  1. Martin #
    1

    Dit is inderdaad een ‘bewogen, persoonlijk plaatje dat lekker rauw uit de speaker schalt’, Johan. Ben benieuwd met wat ze ons in de toekomst nog zal verrassen!