RSS

Nancy Micciulla – The One To Shine

Het zit de uit Pennsylvanië afkomstige Nancy Micciulla duidelijk in het bloed. Haar vader was een getalenteerde pianist. Op jonge leeftijd neemt Nancy gitaarlessen. Achttien jaar is ze als ze haar eerst gitaar koopt. Al vlug begint ze met schrijven en speelt veelal in Pennsylvanië, New York en Baltimore. Als Micciulla haar strot opentrekt in het met percussie omgeven Passenger Seat horen we een zangeres met een multifunctionele stem. Soul/blues/rock/pop, je kan het niet zo gek opnoemen, of haar stem past er schitterend bij. Met vele bevriende muzikanten zoals Irene Molloy en Kyle Swartzwelder neemt ze haar debuutcd op, die garant staat voor eerlijke en gepassioneerde songs. Nancy komt met haar uiterst gevoelige, maar tevens krachtig en zuivere stem geloofwaardig over.
Akoestisch Folk/altcountry en rock passeren op “The One To Shine” veelvuldig de revue. Ik kan veel zeggen over dit album, maar de twaalf zelfgeschreven liedjes staan als een huis, die zelfs door een orkaan niet omver te krijgen is. Rauw en bijna op knieën biddend…het komt werkelijk uit haar tenen in een nummer als California. Nancy Micciulla..alleen op akoestische gitaar of achter de piano gezeten in de afsluitende ballads San Diego en Beneath My Skin…je wordt er stil van. Hier is een dame bezig, die zich bloot durft te geven in haar songs. “The One To Shine” is dan ook voor mij de beste female-cd tot dit moment!
 
 
(Johan Schoenmakers)

0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Johan, bedankt voor deze uitstekende suggestie. Deze dame heeft inderdaad een CD gemaakt met huiveringwekkende mooie nummers, en ik sluit me dan ook voor 100% aan bij je bevindingen. Ik heb mijn exemplaar gekocht via haar reguliere homepage – http://www.nancymicciulla.com/fr_index.cfm – want dan ben je inclusief verzending klaar voor USD 15.-

  2. James #
    2

    Yep Johan en Rein dit is ook voor mij
    een uitstekende cd , top tien plaats 2009 zit er zeker in.Your Comment