RSS

Roosevelt Dime – Steamboat Soul

Stel je een klassieke boot voor met zo’n groot radarwiel aan de achterkant, rustig over de rivier stomend op weg naar New Orleans en jij lekker genietend van een drankje. Plots begint er een band te spelen, die zorgt voor schuifelende voetjes. Welkom in de wereld van de formatie Roosevelt Dime die je zowel op een stoomboot, in een park of op de hoek van de straat zou kunnen tegenkomen. De band bezit een wisselende instrumentale bezetting van klarinet, trompet, cornet, banjo, saxofoon, staande bas en drums. Het gezelschap van vijf ervaren musici geeft de luisteraar een verfrissende kijk op het Amerikaanse erfgoed  van de dixie swing, jug, Memphis soul, country en blues. De cd “Steamboat Soul” is tot stand gekomen na vele gulle giften van muziekliefhebbers en fans van Roosevelt Dime. Het eigenlijke doel van $ 5.000 werd ruimschoots overschreden. De opvolger van het debuutalbum “Crooked Roots” is een plaat waaraan je onmogelijk kan weerstaan.

Vanaf de eerste klanken van Simple Man sleurt het enthousiaste collectief je mee in de aanstekelijke ritmes. De band speelt akoestische, energieke en opwindende muziek. De heren klinken op dit album zo ontwapend, dat het niet meteen opvalt hoe virtuoos deze gasten zijn. Op hun best zijn ze wanneer het gaspedaal flink wordt ingetrapt (Slow Your Roll en Whatta Shame) in nummers waar de trompet, banjo en klarinet om voorrang vechten. Ook de meer ingetogen liedjes als Helpless en Long Long Time weten zonder meer te overtuigen. Het sprankelende, hechte en solide samenspel van de New Yorkse groep Roosevelt Dime is op de cd “Steamboat Soul” weer eens het bewijs dat deze geweldige muziek springlevend en onsterfelijk is.

Roosevelt Dime – Jubilee (audio file)

www.rooseveltdimemusic.com
www.myspace.com/rooseveltdimemusic

 

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. vagebond #
    1

    je kan wel weer zien wie de kastanjes op deze site uit het vuur haalt terwijl andere op hun luie r**t ergens in de zon liggen te niksnutte. Hulde, Johan!