RSS

Jami Lynn – Sodbusters

“Sodbusters” is een album van de Amerikaanse zangeres Jami Lynn met muziek die eerst je ruggengraat bereikt en dan pas je oren. Een cd opgenomen in de huiskamer van haar muzikale partner Josh Rieck (zang, mandoline, gitaar, staande bas) zonder de middelen van een peperdure studio. “Sodbusters” is een album met zes eigen nummers vermengt met vijf traditionele folkliedjes. Historisch verantwoord materiaal over South-Dakota in het kader van Jami’s afstudeeropdracht: de vroegere Amerikaanse folkmuziek van de Upper Midwest.

Al bij het openingsnummer Sweet Thing was ik direct verkocht. Wat een schitterend glasheldere stem. Jami Lynne imponeert mij. Mijlenver verheven boven het folkmeisje met akoestische gitaar-idioom. Een aaneenschakeling van hoogtepunten volgen op deze intiem en sobere plaat. Begeleid door haar banjo en Josh’ mandoline, gitaar of bas zingen ze in nummers als The Colorado Trail en Cold Hard Ground de sterren van de hemel. De acappelanummers The Falling Of The Pine en Don’t Let Her Love Go klinken indringend, charmant en diepdoorvoeld. Jami omarmt mij, de luisteraar, als een octopus om haar prooi veertig minuten later pas los te laten. De cd “Sodbusters” is een sterk staaltje Dakotaanse huisvlijt en een weergaloos knappe prestatie van een relatieve nieuwkomer in het folkgenre, Jami Lynn.

www.jamilynnmusic.com

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Klinkt erg mooi. Mijn interesse is gewekt.

  2. 2

    I’ve had the pleasure of sharing the stage with Jami and she’s an extremely talented vocalist and writer- one of the best I’ve heard in South Dakota. The girl is headed places. A great acoustic album.Your Comment