RSS

Ezza Rose – Jacob

Er lijkt iets onbestemds in de lucht boven Portland te zitten waardoor er zich telkens weer opmerkelijke muzikanten aanbieden. Om maar eens een willekeurige en beperkte greep te doen: Laura Veirs, Dolorean, Richmond Fontaine, Decemberists, Elliott Smith. Vijf acts waarop heel wat grotere Amerikaanse steden met recht en reden jaloers mogen zijn. En nu is er weer een nieuwe naam aan de lijst toegevoegd: Ezza Rose, een zangeres met de stem en het voorkomen van een engel.

Rose woonde tot haar negentiende in Julian, California, een gehucht in de schaduw van San Diego en verhuisde in 2007 naar Portland waar ze zich voltijds op haar muziek concentreerde. Twee jaar later debuteerde ze als 21-jarige met het Through The Music Box, een album dat nog wat kleine onvolmaaktheden vertoonde, maar dat evengoed aantoonde dat we hier met een volbloed talent te maken hadden.

Haar tweede cd Jacob bevestigt die stelling volmondig: Ezza Rose heeft alles in zich om uit te groeien tot een singer-songwriter om rekening mee te houden. Op de eerste plaats is er haar stem, die zo mooi is dat het predicaat hemels haar zang eigenlijk tekort doet. Luisteren naar de geweldige melodieën van 2%, het weergaloos fraaie Blue Sheets en het bloedmooie Heaven’s Come N’ Gone is dan ook zoiets als een privilege.

Op de tweede plaats zijn er de doordachte maar los uit de pols klinkende arrangementen die sprankelen (Country Line) en schitteren (Trigger). En last but not least: Rose laat zich vergezellen door een vijftal musici die er zelfs niet aan dénken een overbodige noot te spelen. Celliste Aubrey Webber en violiste Ashley King, die beiden ook nog eens voor prachtige achtergrondzang zorgen, bezorgen de prachtsongs van Rose precies de warmte die ze nodig hebben. Drummer John Vecchiarelli, bassist William Joerz en banjospeler Kyle Butz zorgen voor de verdere inkleuring van het totaalgeluid.

Maar het stralende middelpunt van Jacob is zonder enige discussie Ezza Rose zelf, die tijdens deze verregende zomer zorgt voor een boeket van tien aanlokkelijke zonnestralen.

www.myspace.com/ezzarose

http://ezzarose.bandcamp.com

www.facebook.com/people/ezza-rose


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    ezza is the real deal folks….you gotta check her out.things will never be the same