RSS

The Boxcar Lilies – Heartwood


Jenny Goodspeed (gitaar, ukulele), Stephanie Marshall (gitaar, percussie) en Katie Clarke (gitaar, banjo) zijn een drietal meiden uit Massachusetts. De drie zingende nachtegalen gaan vanaf 2009 als The Boxcar Lilies door het leven. De afgelopen twee jaar toerde het trio langs de oostkust van Amerika met eigen repertoire en speelden ze tevens liedjes van Fred Eaglesmith, Gillian Welch en Neil Young. Binnen de kortste keren ging het publiek in de uitverkochte zalen mee in de energie van de groep met hun grote liefde voor aanstekelijke akoestische folk en rootsmuziek.

De cd “Heartwood” is het eindresultaat van de samenwerking met de vermaarde producer Dave Chalfant (Erin McKeown, Martin Sexton, Peter Mulvey) en de opnames in de Sackamusic Studios in de bossen van Conway, Massachusetts. Op het album dat negen eigen liedjes en een bloedstollende versie van Neil Youngs Old Man telt worden de dames muzikaal bijgestaan door fantastische gastmusici onder wie Eric Lee (viool), Jim Henry (dobro) en Rick Mauran (percussie).

http://www.youtube.com/watch?v=dJheW280BOM&feature=related
Door de prachtige liedteksten vol levensbeschouwelijke ingrediënten, de pakkende melodieën en de hemelse stemmen van Jenny, Stephanie en Katie die perfect met elkaar matchen, word ik meegesleurd in dromenland waar het prettig vertoeven is. De schitterende muzikale omlijsting en de uitgekiende arrangementen  geven de rasechte americanamuziek op het album “Heartwood” een meerwaarde, die na vele malen beluisteren nog steeds waarneembaar is.

De charmante dames van The Boxcar Lilies hebben met “Heartwood” een bijzonder plezierig album afgeleverd. De cd met tien pareltjes aan deze liedjesketting zal niet snel gaan vervelen. Een prima debuut waar ik samen met het mooie nazomerse weer met volle teugen van geniet.

www.boxcarlilies.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.